anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Brzoskwinie w syropie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

.brzoskwinie są o niebo lepsze niż te z puszki i nie zawierają środków konserwujacuch. Polecam serdecznie.

Brzoskwinie w syropie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Brzoskwinie w syropie

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie w syropie
Brzoskwinie obrać ze skóry, dobrze jest je sparzyć wtedy łatwo się obierają. Przekroić na połówki lub ma ćwiartki. W garnku zagotować wodę z cukrem i sokiem z cytryny brzoskwinie obgotować partiami około 10 minut każda porcję.

Włożyć do słoików i zalać syropem w którym.się gotowaly.

Pasteryzowac około 10 minut.
Brzoskwinie w syropie
do słoików wejdzie dość dużo owoców i mało syropu