Sposób przygotowania:
Blok Zebra
W szerokim garnku zagotuj wodę, postaw na nim miskę i włóż białą czekoladę Goplany. Dodaj masło i mieszaj, aż powstanie jednolita masa.
•Jajka utrzyj z cukrem pudrem na krem. Wymieszaj z czekoladą. Miskę wstaw do gorącej kąpieli, aby masa nie zastygła.
•Formę keksową wyłóż folią. Wlej trochę masy. Przykryj warstwą wafelków, posyp żurawinami i zalej masą. Czynności powtarzaj aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinny stanowić wafelki {2-3 wafle odłóż do dekoracji). Wstaw do lodówki na noc.
•Blok wyjmij z formy. W kąpieli wodnej stop czekoladę
•Jajka utrzyj z cukrem pudrem na krem. Wymieszaj z czekoladą. Miskę wstaw do gorącej kąpieli, aby masa nie zastygła.
•Formę keksową wyłóż folią. Wlej trochę masy. Przykryj warstwą wafelków, posyp żurawinami i zalej masą. Czynności powtarzaj aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinny stanowić wafelki {2-3 wafle odłóż do dekoracji). Wstaw do lodówki na noc.
•Blok wyjmij z formy. W kąpieli wodnej stop czekoladę