beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Bigos z pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smaczne ze świeżym pieczywem

Bigos z pieczarek

Składniki:

Bigos z pieczarek

 

  • pieczarki ok15 dużych sztuk
  • cebula 1 sztuka
  • papryka 1 sztuka
  • wędlina 30 dag
  • bulion ok2 szklanki
  • koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Bigos z pieczarek
Pieczarki myjemy. Jeśli potrzeba obieramy i kroimy w plasterki. Wędlinę też kroimy w plasterki (można też dodać podduszone mięso). Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki wykładamy na patelnię, gdy puszczą sok odparowujemy . Dodajemy łyżkę oleju i przesmażamy. Przekładamy do garnka i podlewamy bulionem i zagotowujemy. Rozgrzewamy na patelni olej. Dodajemy cebulę. Następnie wędlinę. Smażymy cały czas mieszając. Dodajemy do pieczarek razem z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy też oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę razem gotujemy.

Tagi:

wędlina bigos