dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Biała ryba z awokado

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybka i awokado- warto spróbować:)

Biała ryba z awokado

Składniki:

Biała ryba z awokado

 

 

Sposób przygotowania:

Biała ryba z awokado
Jeśli kupujemy świeżą rybę, np nad morzem, musimy ja najpierw oprawić. Jeśli mrożone filety, to od razu przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. odstawiamy aż ostygnie. Do naczynia wlewamy oliwę, ocet balsamiczny i musztardę, doprawiamy solą i pieprzem-całość miksujemy. Mieszamy z selerem i cebulą. Na talerzu układamy kawałek awokado, następnie kawałek wystudzonej ryby i całość polewamy sosem. żeby danie wyglądało jeszcze ładniej, przystrajamy paseczkami z awokado całą potrawę-wedle uznania;) smacznego

Tagi:

ryba ryby awokado