Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Beza z kremem porzeczkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Torcki który był prezentem na urodziny mojej mamy. Bardzo smaczny, a dzięki porzeczką nie za słodki :)

Beza z kremem porzeczkowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Beza z kremem porzeczkowym

 

 

 

  • Do ozdoby:
  • garść porzeczek i borówek

Sposób przygotowania:

Beza z kremem porzeczkowym
Najpierw beza. Ubijamy białka aż będą bardzo sztywne z odrobiną soli. Potem stopniowo dodajemy cukier, sok z cytryny i dalej miksujemy. Dzielimy na dwie części i pieczemy dwa okręgi przez 35 minut w 140 st. Wystudzamy delikatnie zdejmujemy. Krem Żelatynę namaczamy. Z porzeczką gotujemy cukier. Mąkę rozpuszczamy w 1 łyżką wody. Dodajemy razem z cytryną do porzeczek. Przecieramy przez sitko. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Połączyć z porzeczkami. Schłodzić. Połączyć z serkiem i miksować. Bezy przekładamy kremem. Dekorujemy owocami. Smacznego!
Beza z kremem porzeczkowym
Etap 1 - przygotowujemy porzeczki z cukrem