Bakaliowy andrut

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do spróbowania.....

 Bakaliowy andrut

Składniki:

Bakaliowy andrut

 

  • 1 opakowanie okręgłe wafle,
  • 20 dkg rodzynki,
  • 20 dkg suszone figi,
  • 20 dkg suszone daktyle,
  • 10 dkg migdały,
  • 2 łyżki miód płynny,
  • polewa czekoladowa gotowa,
  • 1 łyżka sok z cyrtyny

 

Sposób przygotowania:

Bakaliowy andrut
Najpierw z daktyli usunąć pestki. Migdały dokładnie zmielić. Z daktyli usunąć pestki. Figi, rodzynki i daktyle dokładnie zmiksować, dodać miód i sok z cytryny oraz migdały. Dokładnie wszystko wymieszać. Masą smarować andruty, układać je jeden na drugim. Obciążyć(np. książką) odstawić do lodówki na 30 minut.Wyjąć, polać gotową polewą czekoladową.