Babeczki-serniczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do spróbowania.....

Babeczki-serniczki

Składniki:

Babeczki-serniczki

 

  • 500 g serek homogenizowany light,
  • 2 szt jajka,
  • 3 łyżeczki słodzik w proszku,
  • 10 kropli aromat waniliowy,
  • 200 ml jogurt naturalny odtłuszczony,
  • 0,5 szklanki mleko w proszku odtłuszczone,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1 łyżka otręby owsiane,
  • 1 szczypta cynamon Prymat

Sposób przygotowania:

Babeczki-serniczki
Najpierw jajka dokładnie ubić ze słodzikiem do białości, cały czas miksując, dodawać po łyżce serek i jogurt. Następnie dodać mleko w proszku, aromat, zmielone otręby, proszek do pieczenia i cynamon. Miksować jeszcze przez 2 minuty ,na najwyższych obrotach. Masę przelać do silikonowych foremek, wstawić na nagrzanego do 175 stopni piekarnika, piec 20 - 25 minut.

Tagi:

jajko jajka