MARTYNA781940

MARTYNA781940

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Czekoladowy Jędrek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto bardzo proste i smaczne w sam raz dla naszych pociech

Czekoladowy Jędrek

Składniki:

Czekoladowy Jędrek

 

  • 45 gad ciemnej czekolady
  • 28 dag masła
  • 6 jajek
  • 6 łyżek miodu
  • 2,5 szkl cukru pudru
  • 7 dag wiórek kokosowych
  • 1 3/4 szkl mąki

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowy Jędrek
Posiekać czekoladę i przełożyć do metalowej miseczki. Dodać masło. Stopić to w kąpieli wodnej. Przestudzić. Dodac jajka wraz z miodem. i dokładnie wymieszać. Połączony cukier z wiórkami i mąką dodać do masy czekoladowej. Wymieszać wszystkie składniki jeszcze raz dokładnie. Powstałą masę przełożyć do formy kwadratowej. Piec w temp. 180 stopni C przez 35 minut. Ostudzone ciasto można polać polweą czekoladową.