misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Czekoladowe lizaki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dzieci uwielbiają lizaki więc te na pewno pokochają

Czekoladowe lizaki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czekoladowe lizaki

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe lizaki
Topimy białą czekoladę na parze. W osobnej miseczce topimy na parze czekoladę truskawową razem z mlekiem. Do foremki ostrożnie wlewamy małą ilość czekolady białej, tak by wypełniła najgłębszy wzorek. Wstawiamy do lodówki na 10 minut. Następnie do foremki wlewamy czekoladę truskawkową, lekko potrząsamy by czekolada się wyrównała. W czekoladę wkładamy patyczek. Foremkę wstawiamy do lodówki na 20 minut. Chcąc wyjąć lizaki z foremki delikatnie na nią naciskamy a lizaki same wypadą. Takie słodkości świetnie spisują się jako świąteczne przekąski.
Czekoladowe lizaki
Obie czekolady topimy na parze w osobnych miseczkach
Czekoladowe lizaki
Po wlaniu pierwszej warstwy lekko potrząsamy by czekolada się wyrównała
Czekoladowe lizaki
Patyczki wkładamy do truskawkowej czekolady i całość wkładamy do lodówki

Tagi:

czekolada