Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Racuchy z ryżem, jabłkami i rodzynkami przygotowane w taki sposób są bardzo smaczne i puszyste. Polecam.

Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami
Do miski wbić jajka, dodać cukier, cukier waniliowy i ubić jak na biszkopt. Następnie dodać jogurt, sodę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli, cynamon. Wsypać ugotowany ryż, rodzynki, obrane i posiekane jabłka, wymieszać. Na rozgrzaną oliwę wkładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami
Jajka z cukrem i cukrem z wanilią ubić jak na biszkopt
Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami
Połączyć z mąką ryżem i pozostałymi składnikami
Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami
Wszystkie składniki razem dokładnie wymieszać
Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami
Na rozgrzanej oliwie smażyć rumiane placuszki