krysia12

krysia12

Szef Kuchni
[Przepisów: 22]

Cycek Tesciowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

badzo dobry i bardzo smaczny

Cycek Tesciowej

Składniki:

Cycek Tesciowej

 

  • jaj 1 szklanka cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki maki przennej

Sposób przygotowania:

Cycek Tesciowej
BISZKOPT;białka ubic na sztywno dodac cukier i zółtka .Dodac make zmieszana z proszkiem do pieczenia na koncu kakao i lekko wymieszac.Wlac do formy do pieczenia .Piec w temp.160-180*C około 30-40 minut.CIASTO MAKOWO-KOKOSOWE;białka ubic na sztywna piane.Dodac reszte składników ilekko wymieszac.Piec w temp.160-180*C przez 30-40 minut.MASA;mleko i cukier waniliowy zagotowac i ostudzic.Wymieszac żółótka ze smietana wlac do mleka i zagotowac.Odstawic na około 30 minut.Odcedzic przez genste sito.Utrzec margaryne z cukrem dodac dodac uzyskany ser i wymieszac.UWAGA;można dodac krojona w kostke galaretke,owoce,czekolade,bakalie.PRZEŁOZENIE PLACKA;CIEMNYBISZKOPT+MASA+CIASTO MAKOWO-KOKOSOWE+MASA+CIEMNY BISZKOPT+MASA+OKRAGŁE BISZKOPTY+NA KAZDY BISZKOPT NAŁOZYC RODZYNKE+GALARETKA.