kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Ciasto z pianą orzechową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetnie smakuje ciasto, jest mocno orzechowe

Ciasto z pianą orzechową

Składniki:

Ciasto z pianą orzechową

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z pianą orzechową
Utrzeć masło z cukrem. Nie przerywając ucierania, dodawać stopniowo żółtka, mąką i cukier waniliowy. Ciastem wyłożyć blaszkę uprzednio natłuszczoną margaryną. Przygotować pianę: ubić białka ze szczyptą soli. Nie przerywając ubijania, wsypywać cukier. Wymieszać z orzechami. Osobno stopić czekoladę. Dodać. Całość dokładnie połączyć. Pianę rozłożyć na cieście. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut.

Tagi:

czekolada