lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Ciasto czekoladowo-gruszkowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasto czekoladowo-gruszkowe

Ciasto czekoladowo-gruszkowe.

Składniki:

Ciasto czekoladowo-gruszkowe.

 

  • 25 dag gruszek
  • 25 dag mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki kakao
  • 3 jaja
  • garść rodzynek
  • 120 ml oleju
  • 1/4 szkl mleka
  • 3/4 szkl cukru pudru

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowo-gruszkowe.
Makę wymieszaj z proszkiem do pieczenia,kakao i cukrem pudrem.Gruszki obierz,usuń z nic środki i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.Dodaj do nich sparzone rodzynki oraz mąkę z dodatkami.Do tego dodaj jaja,olej i mleko.Całość wymieszaj.Wylej do formy wyłożonej papierem i piecz w temp 170 stopni przez około 50 minut.Ciasto gdy ostygnie wyjmij z foremki i posyp np cukrem pudrem.