Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Ciasteczka miodowo cytrynowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Na podwieczorek, do kawy i herbaty

Ciasteczka miodowo cytrynowe

Składniki:

Ciasteczka miodowo cytrynowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka miodowo cytrynowe
Miód rozpuścić w emaliowanym garnku, dodać masło, dobrze wymieszać, wsypać cukier, korzenie sól i sodę. Dobrze wyrobić na jednolitą masę., dodać jajka, wymieszać i stopniowo stale mieszając, dodawać mąkę. Wszystko wyrobić na gładkie ciasto, rozwałkować na grubość 1 cm i wykrawać różnego kształtu ciasteczka. Gotowe ciastka układać na natłuszczonej blasze i piec w temp. 160 stopni C, ok. 8-10 min. Po upieczeniu dowolnie ozdobić.

Tagi:

jajko jajka