Sposób przygotowania:
Chłodnik mleczno-owocowy
1 Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy kilka yżek gorącego mleka i jeszcze raz dokładnie mieszamy
2 Pozostałe mleko zagotowujemy. Masę żółtkową wlewamy do wrzącego mleka i cały czas dpkładnie mieszamy, nie dopuszczając do zagootowania. Po 3 min garnek zdejmujemy z ognia. Masę studzimy, wstawiając garnek do naczynia z zimną wodą
3 Masę ubijamy trzepaczką, aż mleko sie spieni. Mieszamy z przebranymi, umytymi i osuszonymi owocami. Wstawiamy do lodówki. Podajemy dobrze schlodzony
2 Pozostałe mleko zagotowujemy. Masę żółtkową wlewamy do wrzącego mleka i cały czas dpkładnie mieszamy, nie dopuszczając do zagootowania. Po 3 min garnek zdejmujemy z ognia. Masę studzimy, wstawiając garnek do naczynia z zimną wodą
3 Masę ubijamy trzepaczką, aż mleko sie spieni. Mieszamy z przebranymi, umytymi i osuszonymi owocami. Wstawiamy do lodówki. Podajemy dobrze schlodzony