Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne ciasto drożdżowe dla zabieganych, dosłownie robi się samo
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 22
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1023
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 336
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 22
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1023
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 336
Składniki
składniki wsypać do miski w takiej kolejności jak podaję w przepisie, przykryć ściereczką i odczekać 2h , ja nigdy nie mam tyle czasu więc czekam tylko godzinę .
po określonym czasie ciasto zmiksować i wylać do formy wyłożonej papierem , na wierzch układamy to na co mamy ochotę , moja wersja to rabarbar i śliwki, ale piekłam to ciasto z serem , z makiem a także z powidłami. Ponieważ lubię ciasto drożdżowe z kruszonką posypuję ją po wierzchu. Mój przepis na kruszonkę też jest bardzo prosty. 10 dkg masła 10 dkg cukru 10 dkg mąki wyrobić kruszonkę w palcach , przełożyć do woreczka i zamrozić . tak zamrożoną kruszonkę przechowuję i dodaję do ciast kiedy potrzebuję. Ciasto piec w temperaturze 200C ok 40 min