Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo czesto robie to ciasto latem, kiedy jest wysp truskawek, ale pomimo zimy za oknem nie moglam sie oprzec i zrobilam je z wisniami i gruszkami z kompotu. Ciasto robi sie blyskawicznie.
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88293
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88293
Składniki
Bialka oddzielamy od zoltek i ubijamy je na sztywno, dodajemy cukier i dalej ubijamy, az calosc bedzie sztywna. Do ubitej piany dodajemy zoltka i nadal ubijamy, nastepnie wlewamy olej i ubijamy na jednolita mase. Nastepnie dodajemy make i cukier waniliowy i delikatnie mieszamy lyzka. Ciasto wylewamy na blache wylozona papierem, posypujemy owocami i wstawiamy do rozgrzanegp do 180 stopni piekarnika. Ciasto pieczemy ok 40-45min. Po wylaczeniu pieca pozostawiamy je w nim jeszcze na chwile aby nie opadlo. Jeszcze cieple posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! Przepraszam za brak polskich znakow.