Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salatka typu taboulé, jednak zamiast kaszy kuskus dodalam bulgur a zamiast warzyw - mocno schlodzonego arbuza, pokruszona fete i swieza miete. W ten sposób powstala w niecale 10 minut (nie liczac czasu przygotowania bulguru) doskonala salatka nie tylko na upalne dni.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 99
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 99
Składniki
Bulgur z sola zalac gotujaca woda, wymieszac do rozpuszczenia soli i odstawic do napecznienia. Gdy bulgur wystygnie, dodac pokrojona dymke, starta skórke cytrynowa, posiekana papryczke chili, pietruszke i miete. Skropic oliwa z oliwek i dokladnie wymieszac.
Przed podaniem dodac mocno schlodzonego arbuza, pokrojonego w kostke i pokruszona fete.