Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W odróżnieniu od bomb kalorycznych, to danie jest bombą witaminowo-mineralną :) doskonale nadaje się zarówno na obiad, jak i na kolację. Świetnie smakuje z domowym ostrym sosem czosnkowym, na który przepis znajdziecie na moim profilu.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 33
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 33
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Składniki
Szpinak, po rozmrożeniu, mieszamy w miseczce z jajkami i przyprawami.
Na blaszce posmarowanej tłuszczem rozwijamy ciasto francuskie i na połowę nakładamy farszu pozostawiając nieco miejsca na brzegach, aby po nałożeniu szpinaku, przykryć go drugą częścią ciasta i zakleić na brzegach.
Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego do 120 stopni piekarnika na ok. 15 minut
Następnie wyciągamy zapiekankę z piekarnika i na wierzch układamy pomidora i plasterki sera w ilości wg własnego uznania.
Podwyższamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy dalej ok. 15 minut - do roztopienia się sera i zarumienienia ciasta na bokach. Uwagi, sugestie, propozycje :-) Zapiekanka świetnie smakuje z sosem paprykowym, na który przepis znajdziecie tutaj https://smaker.pl/przepis-sos-paprykowy,120148,newsweek.html lub z sosem czosnkowym, na który przepis znajdziecie tutaj ttp://smaker.pl/przepis-sos-czosnkowy,118121,newsweek.html Jeśli zostaje mi trochę nadzienia, to używam go jako świetnego dodatku do pysznej i zdrowej jajecznicy :)