Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak szarlotki w innym wydaniu.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
W misce wymieszać mikserem mąkę, wodę,mleko, jajka i szczyptę soli. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Wymieszać z ciastem naleśnikowym. Usmażyć naleśniki. ( z podanej porcji wyjdzie około 7-9 naleśników)
Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. W garnku rozpuścić wodę z cukrem, dodać pokrojone jabłka, rodzynki, cynamon i razem wszystko poddusić. Mąkę ziemniaczaną wymieszać w 1/4 szkl.zimnej wody i wlać do masy jabłkowej, mieszając aż masa zgęstnieje.
Ciepłą masę nakładać na naleśniki, zawinąć w trójkąt lub rulonik. Na każdym naleśniku położyć kleks z bitej śmietany ;)