Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 756
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 756
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Pory umyć, pokroić w półplasterki, dać na sito i sparzyć gorącą wodą. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, pokroić w drobną kosteczkę. Gdy pory są już zimne włożyć do miski, dodać jajko i majonez, zamieszać. Obrać jabłka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach prosto do sałatki. Ścierając jabłka do sałatki, w której jest już majonez, zapobiegamy procesowi ciemnienia owoców. Sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem.