Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-01-2017
Zawijana kanapka na ciepło. Smak mozzarelli zapieczonej i pomidorów do tego posiekany szczypiorek stanowi bardzo smaczne połączenie. Gorąco polecam.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Pomidora parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na plastry. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek siekamy.
Kromki układamy tak aby zachodziły za siebie. Wałkujemy. Wierzch smarujemy keczupem i kładziemy pokrojone pomidory. Należy posypać bazylią, posolić i popieprzyć.
Na pomidory dać ser mozzarella i szczypiorek. Zawinąć mocno we folię. Dać do lodówki na godzinę. Piec na suchej patelni z każdej strony. Przed pieczeniem należy folię zdjąć.