Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
została mi połowa ciasta na strudel, więc wykombinowałam coś na słodko:)
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 76
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 496
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 76
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 496
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 105
Składniki
Mi została połowa ciasta ze strudla z kurczakiem i w tamtym przepisie jest całość przygotowania danego ciasta. Jeżeli robimy tylko na słodko, drugą część możemy zrobić z jabłkami, brzoskwiniami albo z samym serem i rodzynkami. Na rozwałkowane ciasto posmarowane stopionym masłem i posypanym bułką tartą wykładamy śliwki. Ser mieszamy z jajkiem, cukrami i mąkami, wykładamy pomiędzy śliwki, całość ciasno zwijamy,(proponuję śliwki układać skórką do dołu ,wtedy przy zwijaniu nie porwie nam się ciasto, tak jak mi i powinno być trochę wyższe ).
Wierzch ciasta posmarować stopionym masłem i posypać cukrem, pieczemy około godziny w 180 stopniach. Podawać z musem owocowym, bitą śmietaną lub tak jak ja z serkiem waniliowym wymieszanym z pokrojonymi śliwkami. SMACZNEGO