Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to nie jest taka zwykła jajecznica, czyli z jajka na maślę bądź boczku ta jest wyjątkowa. Pochodzi z przepisu mojej prababci. ( Nie konieczna jest ilość 8 jajek ja zawsze jak robię na cztery osoby to daje każdemu po dwa jajka a wy zróbcie jak chcecie).
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1122
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1122
Składniki
Umyj pomidory i pokrój na talerze, posól i dodaj pieprz.
Rozbij do miseczki jajka. Narazie odłóż je na bok, później będą potrzebne!
Cebulę obierz i pokrój w paseczki( nie za drobno, ale też nie a grubo).
Rozgrzej patelnię.
Pokrój pół laski kiełbasy( takiej która ci najbardziej odpowiada) w kółeczka i wrzuć na rozgrzaną patelnię.
kiedy już się lekko podsmaży wsyp cebulkę.
Jak cebula będzie już zeszklona - wlej jajka z miseczki na patelnię.
Teraz zrób to co przy tracycyjnej jajecznicy, czyli pilnuj aby jajka ani cebula się nie przypaliły.
Kiedy uznasz że już twoja jajecznica jest gotowa, posól i dodaj pieprz.
Na talerze, na których już masz pokrojone pomidory, wykładaj jajecznice.
Smacznego!!!