Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i tania zupa, zapomniana przez wielu. To smak naszych babć ;)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 154
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 47
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 221
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 154
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 47
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 221
Składniki
Do wody dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, odrobina wegety i masła, zagotowujemy. Maślankę łączymy z mąką, tak by nie było grudek. Gdy woda nam się, już chwilę gotuje wlewamy maślankę z mąką i mieszamy, aż nam się całość zagotuje. Na koniec dodajemy posiekany koperek, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną magii. Podajemy z ziemniakami okraszonymi boczkiem i cebulką.