Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjny włoski makaron bolognese
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 33
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 33
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Seler, marchew, cebulę oraz słoninę lub boczek pokroić na drobne kawałki. Nicią kuchenną związać zioła (oprócz bazyli). Do głębokiej patelni wlać oliwę z oliwek oraz pokrojone warzywa. Dorzucić także pęczek ziół. Wszystko podrumienić, mieszając a na koniec dodać mięso. W międzyczasie namoczyć w wodzie grzyby przez ok. 20 minut.
Gdy zawartość patelni będzie dobrze przyrumieniona, dodać 1,5 puszki pomidorów lub 0,5 karton passaty i 1 całą puszkę pomidorów. Dodać również grzyby. Następnie wlać wino i chwilę poddusić. Dodać do sosy niewielką ilość wody i gotować przez ok. 2 godziny. Pod koniec gotowania doprawić solą i pieprzem, wyjąć pęczek ziół i dodać do sosu pokrojoną świeżą bazylię. Podajemy z makaronem spaghetti ugotowanym al dente i posypujemy tartym parmezanem.