Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna, wegetariańska wersja tradycyjnego spaghetti.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4768
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 936
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4768
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 936
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Składniki
Pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pokroic w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie. Po chwili dodać pomidora i dusić na wolnym ogniu ok. 15 min. W międzyczasie posiekać listki bazylii (zostawić 2 do dekoracji) i ugotować makaron al dante. Do sosu dodać sól, pieprz, bazylie i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusić aż sos będzie miał w miare jednolitą konsystencję. Makaron przełożyć na talerz, polać sosem pomidorowym, posypać serem żółtym i udekorować listkami bazylii. Smacznego!