Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis też bardzo wiosenny. Lekki. Zielony. A zarazem sycący.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20676
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5192
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20676
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5192
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 59
Składniki
Warzywa obieram, oczyszczam, myję. Z filetu usuwam błonki, myję, osuszam i kroję w kostkę. Solę i pieprzę. W dużym garnku zagotowuję wodę. Solę. Gotuję warzywa po kolei, odcedzam i odkładam na bok. Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy. Smażę posiekany drobno czosnek przez chwilę. Dodaję mięso i smażę kilka minut. Zagotowuję wodę na makaron. Solę. Gotuję al dente. Odcedzam. Do mięsa dodaję warzywa. Podsmażam do podgrzania. Przyprawiam. Przed podaniem makaron posypuję porwaną mozzarellą oraz prażonymi ziarnami.