Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa pasta na wzór kuchni włoskiej bez dodatków chemii z paczki. Prosty przepis na spagetti neapoli
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 172
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1766
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 172
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1766
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Składniki
1. Wstawić wodę na makaron. 2. Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę i zmażdzony i posiekany czosnek. 3. Dodać pomidory z puszki i gotować na wolnym ogniu do czasu zredukowania się soku z pomidorów o 1/3. 4. W międzyczasie gdy zagotuje się woda osolić ją, wrzucić makaron. Musi być ugotowany al dente czyli musi być lekko nie dogotowany. 5. Pokroić odsączone oliwki na 3 części i dorzucić do sosu. 6. Doprawić sos solą, pieprzem, szczyptą cukru i sporą ilością bazylii i organo (można dodać świeże zioła tylko trzeba je drobno posiekać). 7.ugotowany makaron dorzucić do sosu -najlepiej nie przelewać na durszlak tylko dodać łyżką cedzakową do sosu (aleję się odrobina wody z gotowania makaronu, który rozrzedzi sos szczególnie jeśli za bardzo zgęstnieje) 8. Wymieszać wszystko razem 9. Nałożyć pastę na talerze, posypać startem serem i udekorować listkiem świeżej bazylii.
Usiądź do stołu z rodziną lub przyjaciółmi, włącz miłą muzykę i SMACZNEGO!!!