Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj Snikers moje ulubione ciasto. Masa orzechowa, kajmakowa i miodowe placki. Polecam przepis.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 422
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1203
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 51
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 422
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1203
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 51
Składniki
Mleko skondensowane gotujemy 2-3 godziny w wodzie. Na początek masa orzechowa. W garnuszku rozpuszczamy margarynę miód, cukier i dodajemy lekko posiekane orzechy. przez moment gotujemy i odstawiamy do ostudzenia. Następnie mąkę przesiewamy , łączymy z sodą i pozostałymi składnikami. Zagniatamy ciasto i dzielimy na trzy części. Ciast rozwałkowujemy i wykładamy na dużą kwadratową lub prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Dwa ciasta pieczemy w 180 stopniach ok 30-35 min. Trzecie ciasto będzie z masą orzechową i również pieczemy w takiej samej temperaturze tylko trochę dłużej ok 40 min. Ciasta się studzą , a my przygotowujemy krem budyniowy. Budyń z cukrem mieszamy w 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy. Wlewamy do gotującego się mleka budyń, mieszamy, by nie powstały grudki. Ostudzony budyń ucieramy z margaryną. Przekładamy ciasto. Na pierwszą część nakładamy masę budyniową i przykrywamy drugim ciastem. Na to wykładamy masę , która powstała z mleka skondensowanego. Wierzch snikersa , to ciasto z orzechami. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki, by dobrze stężała masa.