Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie z polskiej gęsiny i wiosennych młodych warzyw :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 191
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 455
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 191
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 455
Składniki
Z suchych przypraw i soli przygotowujemy mieszankę ziół którą natrzemy filety z gęsi i pozostawimy tak natarte w zamkniętym pojemniku w lodówce na 2 dni.
Po tym czasie wyjmujemy filety i kładziemy na gorącej, bez tłuszczu patelni, zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu smażymy z każdej strony na złoty kolor ( zarumieniony).
Gdy filety są miękkie, dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę i dusimy ją z filetami do miękkości.
W między czasie gotujemy młode małe ziemniaki i przygotowujemy sałatę.
wykonanie sałatki: Wszystkie składniki sałaty myjemy, osuszamy. Sałatę rwiemy na kawałki, rzodkiewki, szczypior i ogórka kroimy na drobno, solimy i pieprzymy, kropimy łyżeczką octu jabłkowego, dodajemy śmietanę i mieszamy wszystkie składniki. Tak przygotowaną sałatę odstawiamy do lodówki na 30 minut do przegryzienia się składników.
Gdy cebula zmięknie, podajemy usmażony filet z gęsi na talerz,układamy ugotowane młode ziemniaczki obtaczane w koprze i nakładamy obok sałatę. Smacznego!!!