Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wariacje na temat zwykłych, banalnych matjasków!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Składniki
Sledzie namoczyć w zimnej wodzie. Osączyć, pokroić w romby. Cebulę obrać pokroić w cienkie talarki. W średniej misce ułożyć jedną warstwę śledzi, na to kilka plastrów cebuli, 1 liść laurowy i 1 ziarnko ziela angielskiego. Skropić octem balsamicznym. Powtarzać układanie warstw, aż do wyczerpania składników. Na wierzchu musi być cebula. Jeśli zostaną liście i ziele, powkładać przy krawędzi miski. Zalać oliwą, żeby delikatnie przykryła ryby. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 24 godziny. Wszystko...