Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj śledziki w innej odsłonie. W octowej zalewie zachowują swoją kruchość i smak – polecam :)
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1030
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1175
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 752
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 153
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1030
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1175
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 752
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 153
Składniki
Na początek do garnuszka wlewam wodę, ocet oraz dodaję listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Wszystko zagotowuję – to będzie moja octowa zalewa. Gdy będzie się ona już gotowała, wyłączam gaz i pozostawiam do ostygnięcia. Mniej więcej po 10 minutach dodaję cukier i dobrze mieszam, aby ładnie się rozpuścił. Ważna, abyśmy śledzie zalali zimną zalewą. Gorąca zalewa sprawi, że śledzie się rozpadną.
Śledzie kroję w niewielkie kawałeczki, a cebulę w piórka. Do słoika wkładam na przemian – warstwa cebuli i warstwa śledzia. Słoik wypełniam chłodną zalewą. Na wierzch dodaję listki laurowe i ziele angielskie z zalewy. Na sam koniec dodaję też na wierzch odrobinę oleju. Słoik zakręcam i odstawiam na przynajmniej 3 dni di lodówki. Smacznego!!!