Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu, tani i pyszny.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 169
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 169
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Składniki
Śledzie odlać z zalewy a następnie opłukać i namoczyć kilka godzin w zimnej wodzie. Po wymoczeniu wyjąć z wody i osuszyć na papierowym ręczniku.
Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę.
Śledzie pokroić na kawałki ok. 2cm. Wymieszać z cebulą i ogórkami.
Śmietanę lub jogurt wymieszać z majonezem, dodać curry i jeśli ktoś lubi łyżkę stołową musztardy. Curry dodawać ostrożnie bo nadmierna ilość sprawi że sos będzie gorzki. Najlepiej dodać najpierw pół łyżeczki, spróbować, jeśli ktoś lubi bardziej intensywny aromat dodać jeszcze trochę.
Sos mieszamy ze śledziami połączonymi z ogórkami i cebulą i odstawiamy na pół godziny żeby się wszystko ładnie przegryzło. Gotowe.