Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sosik dla amatorów pieczarek ;)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 76
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 76
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.Wrzucić na patelnie z małą ilością oleju i smażyć aż puszczą wodę.Następnie przełożyć je do garnka,zalać gorącą wodą (ilość zależy od tego ile chcemy sosu,choć i tak sporo wody się wygotuje).
Przyprawić vegetą,solą i pieprzem i gotować do zmięknięcia pieczarek.
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.Wrzucić na patelnie z małą ilością oleju i smażyć aż puszczą wodę.Następnie przełożyć je do garnka,zalać gorącą wodą (ilość zależy od tego ile chcemy sosu,choć i tak sporo wody się wygotuje).
Przyprawić vegetą,solą i pieprzem i gotować do zmięknięcia pieczarek.
Do pół szklanki śmietany dodać 2 łyzki mąki i zaklepać sosik.Zagotować i gotowe :)
Ja ten sos miałam na dwa dni,pierwszego dnia jedłam z ryżem,drugiego z ziemniaczkami,ale smakuje również z makaronem ;)