Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sos do mięs, ryb, kanapek a po zmiksowaniu świetnie zastępuje chemiczny , sklepowy keczup.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 30
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 30
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić. Marchew, jabłka obrać i zetrzeć na tartce o dużych oczkach. W papryce usunąć gniazda nasienne i również zetrzeć na tartce. Warzywa wymieszać razem i gotować ok. 2,5 godziny.
Dodać olej, cukier i pozostałe przyprawy i gotować jeszcze ok.1 godziny( lub do miękkości warzyw). Gorący sos wkładać do słoików i wekować ok 30 min .( ja to robię w piekarniku w tem. ok 150 stopni)
Sos nadaje się świetnie do ryby po grecku, gałek czy też po prostu jako dodatek do kanapek lub obiadów