Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie przygotowanie bardzo ostrego sosu pomidorowego z papryczkami chilli. Sos jest dobrym dodatkiem do kanapek, wędlin czy do pizzy. Jest bardzo aromatyczny, intensywny w smaku i przeznaczony dla osób lubiących ostre smaki ;)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8772
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 451
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8772
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 451
Składniki
Do miseczki wlewamy wodę, ocet jabłkowy i koncentrat pomidorowy oraz mieszamy do uzyskania jednolitej, lekko gęstej konsystencji. Papryczki chilli kroimy na drobniejsze kawałki i razem z pestkami przekładamy je do miseczki. Następnie dodajemy czosnek granulowany, tymianek i zioła prowansalskie i miksujemy wszystko na gładką masę.
Kiedy wszystko jest już dobrze rozdrobnione (w szczególności papryczki chilli), sos doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i ulubionym słodkim dodatkiem: cukrem trzcinowym, stewią lub miodem. Jeszcze raz wszystko mieszamy i gotowe! Proszę uważać przy próbowaniu, bo sos jest naprawdę diabelsko ostry ;) Życzę smacznego!