Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny sos do słoika :-)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać cebulę pokrojona w kostkę, sól. Gotujemy ok. 1 godz. bez wody. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki - ananasy bez soku (ale sok zostawiamy!!), pędy bambusa bez wody, kukurydze odsączoną z zalewy, paprykę, marchewkę i przyprawy - gotujemy ok. 1 godz. Pod koniec gotowania mieszam mąkę z sokiem z ananasów i dodaję do sosu. Gorący sos wlewamy do słoiczków i zakręcamy. Ja nie pasteryzuje tylko układam do góry dnem i czekam aż wystygną. Dla pewności zawsze przed napełnieniem wszystkie słoiki i przykrywki parze w piekarniku (temp. ok 90-100^C, włączam termoobieg i lekko uchylam drzwiczki). A zimą jak znalazł:) Bardzo to lubię - szybkie i dobre jedzonko.