Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, a przede wszystkim zdrowy sok...czego chcieć więcej ))
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
Aronię zamrozić na kilka dni, aby pozbawić ją goryczki.Po rozmrożeniu wsypać do dużego garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować ok.20 minut Odstawić na kilka godzin. Następnie przecedzić aronię razem z płynem do drugiego garnka przez gazę nałożoną na sito.Aronię jeszcze dobrze odcisnąć przez gazę.
Z pomarańczy i cytryn wycisnąć sok i połączyć z sokiem z aronii, wsypać cukier i doprowadzić do wrzenia. Gotować ok 10 minut i przelać do wyparzonych butelek lub słoików. Dla pewności pasteryzować 15 minut. Odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. SMACZNEGO! i na zdrowie ))