Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sok z pieczonej dyni i jabłka z korzennym przyprawami. bardzo rozgrzewający. idealny na zimno i na gorąco!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 135
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22755
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 5209
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 135
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22755
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 5209
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Dynię myję, kroję i oczyszczam. Zostawiam pestki. Układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Zapiekam do miękkości /35-45 minut/. Studzę. Jabłko przepoławiam, usuwam gniazdo nasienne. Zapiekam z dynią tak 15-20 minut. Studzę.
Ostudzoną dynię kroję na mniejsze kawałki. Wrzucam do misy blendera. Łyżeczką wyjmuję miąższ jabłkowy. Dodaję do dyni. Zalewam mlekiem. Dodaję ekstrakt. Przyprawiam. I blenduję. Do zmiksowania dokładnego. I wszystkiego.