Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam,wyszły miękkie i bardzo smaczne:)
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 135
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 135
Składniki
Umyte skrzydełka obgotować okoł 1/2 godz.Wystudzić obtoczyć w mące i obsmażyć z dwóch stron,wyłożyć na talerz. Na patelnię dać pokrojoną cebulkę,posiekany czosnek,sok z cytryny,ocet winny,miód i chwilę podsmażyć .Dodać śliwki,przyprawy,włożyć skrzydełka z boku dać kawałki gruszki ,podlać odrobiną wody przykryć i dusić do miękkości. Można jeszcze doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego życzę!