Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Rozgrzałem piekarnik do 210 stopni C. Blachę wyłożyłem folią aluminiową, posmarowałem olejem. Czosnek roztarłem z solą, dodałem sos sojowy, sos orientalny, miód, olej sezamowy i chilli. W mieszaninie obtaczamy skrzydełka, ułożyłem na blasze. Zapiekałem 35 minut, odwracając raz w połowie pieczenia.
Upieczone skrzydełka obtoczyłem w sezamie i posiekanej dymce. Podałem od razu.