Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowa marynata.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Skrzydełka umyłem, osuszyłem, włożyłem do torebki foliowej. Arbuza pokroiłem w kostkę, czosnek posiekałem, imbir starłem. Połączyłem wszystkie składniki, wlałem sos sojowy i sok ananasowy. Tak przygotowaną marynatę dodałem do skrzydełek. Torebkę szczelnie zamknąłem, dokładnie wymieszałem. Odstawiłem do lodówki na kilka godzin. Skrzydełka osączyłem z marynat, lekko skropiłem oliwą. Piekłem w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Marynatę wlałem do rondelka i zredukowałem na małym ogniu. Sos doprawiłem pieprzem. Gotowe skrzydełka podałem z sosem.