Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka proste w wykonaniu i dość szybkie do zrobienia
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 819
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 75
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 480
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 712
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 381
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 819
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 75
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 480
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 712
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 381
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Delikatnie łyżką wymieszać z mąką, potem z wiórkami, orzechami i posiekaną drobno czekoladą.
Z masy formować placuszki i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Wstawić do nagrzanego do 170 st.C piekarnika i piec 30 minut. Kiedy wystygną, posypać cukrem pudrem.
Po upieczeniu ciastka z wierzchu są nieco twarde dlatego najlepsze są następnego dnia po upieczeniu.