Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki sernik z ricotty na owsianym spodzie z owocami sezonowymi.
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17439
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 850
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 77
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17439
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 850
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 77
Składniki
Przygotować tortownicę o średnicy 22 cm. Piekarnik nagrzać do 180C. Płatki nieco pokruszyć i wsypać do miski. Miód, masło i cynamon włożyć do małego garnuszka, postawić na gaz i podgrzewać do rozpuszczenia składników. Dodać do płatków i dobrze wymieszać. Masę włożyć do tortownicy dociskając do spodu. Piec przez 10 minut i pozostawić do ostygnięcia. Ricottę odsączyć z wody i włożyć do średniego garnka. Dodać ser, mleko skondensowane i śmietankę, zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Następnie wmieszać rozpuszczoną żelatynę. Przygotowaną masę wylać na całkowicie schłodzony spód, udekorować owocami i wstawić do lodówki na minimum 4 godziny.