Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 280
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 484
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 190
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 352
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 280
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 484
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 190
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 352
Składniki
Z mąki, margaryny, cukru jajka i śmietany wyrobić ciasto i wylepić nim spód i brzegi tortownicy o średnicy 25-26cm.
MASA SEROWA: Białka oddzielić od żółtek.Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Następnie dodawać ser, dalej miksując. Dodać margarynę i budyń w proszku. Zmiksować składniki dokładnie. Białka ubić na sztywną pianę. Po ubiciu dodać do masy serowej delikatnie mieszając. Na spód ciasta wyłożyć połowę masy serowej następnie warstwę pierniczków i resztę masy. Piec około 60 minut w temp.180 stopni. Gotowy zimny sernik można polewą lub posypać cukrem pudrem.