Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki , delikatny sernik . Świetnie komponuje się z dobrą kawą ale z herbatą też smakuje..;)
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 169
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 169
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Składniki
Miksujemy kolejno składniki ,zaczynając od żółtek z cukrem. Następnie dodajemy ser i olej . Potem budyń rozpuszczony w szklance mleka a na koniec ubite białka delikatnie mieszając. Oczywiście według uznania dodajemy rodzynki.
Gotową masę serową wylewamy na herbatniki, w moim przypadku były to herbatniki kakaowe ale mogą być każde inne. Czasem wykorzystuję przygotowane wcześniej ciasto kruche.
Ciasto pieczemy około godziny. Smacznego :)