Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
serniczek z mocną nutą likieru sheridan's niezbyt słodki ale i tak dobry
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
na biszkopt ubić białka z cukrem dodać żółtka mąkę proszek do pieczenia kakao upiec biszkopt na bezę białka ubić na sztywno z cukrem dodać mąkę proszek ocet i wiórki upiec na złoty kolor zrobić kawę rozpuszczalną z łyżeczki zalać gorącą wodą(by z likierem była 1/3 szklanki) dodać kieliszek sheridana zmieszanego nasączyć ciemny biszkopt
do sera dodać cukier mleko w proszku rozpuszczoną wystudzoną żelatynę(najpierw wlewam trochę zimnej wody gdy napęcznieje potem uzupełniam do połowy szklanki gorącą wodą) dzielę na pół do jednej daję kieliszek ciemnego likieru (dodaję do likieru 1 łyżeczkę kawy rozpuszczalnej by był ładny kolor) a do drugiej części masy daję kieliszek białego likieru na biszkopt wykładam ciemniejszą masę na to jasną wierzch przykrywam bezą do lodówki by się dobrze schłodziło I SMACZNEGO