Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne ciasto,można kombinować z różnymi owocami i galaretkami
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 85
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 125
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 85
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 125
Składniki
W pierwszej kolejności rozpuścić galaretki/ 4 szt / w połowie wody w dwóch oddzielnych miskach po wystudzeniu dodać owoce. Blachę wyłożyć herbatnikami lub biszkoptami 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuścić z 2 łyżkami zimnej wody/potrzebna będzie do śmietany kremówki. Ewentualnie można dodać śmietanfiksy
Galaretki odstawić do stężenia
Sery włożyć do miski, dodać śmietanę 18% , cukier do smaku, zmiksować,podzielić na 2 części
Do każdej dodać tężejącą galaretkę z owocami,jabłka starte ma tarce z dużymi oczkami
Na ciastka wylać połowę sera włożyć na kilka minut do lodówki. potem drugą część sera i do lodówki. Na koniec ubić śmietanę kremówkę z 2 łyżkami cukru/spróbować czy dosyć słodkie / Wierzch ciasta posmarować śmietaną na to zetrzeć na tarce kilka kostek gorzkiej czekolady lub posypać wiórkami kokosowymi.włożyć na 2 godz do lodówki. SMACZNEGO.