Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Składniki
Jajka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Na końcu dodać żółtka, dokładnie wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem, okrągłej formy. Piec ok. 35 min.
Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody. Śmietanę ubić ze śnieżkami mikserem. Do śmietany dodać ser, dokładnie wymieszać. Dodawać stopniowo galaretki znów wymieszać.
Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt i ozdobić truskawkami.